Sumber: idntimes

Asikk, bisa jalan-jalan maning dong..

Mantap banget kan, lur? Setelah sekian lama ditutup, akhirnya tempat wisata di Banyumas dibuka kembali. Eits, tapi belum semuanya yaa.. Baru ada beberapa tempat aja nih yang dibuka lagi.

Terus tempat wisata sing wis dibuka apa bae?

Kalau kata Pak Asis Kusumandani selaku Kepala Dinas Pemuda Olahraga Kebudayaan dan Pariwisata (Dinporabudpar) Kabupaten Banyumas, beberapa destinasi wisata yang telah dibuka kembali, antara lain ada Palawi, Wahana Off Road, Hutan Pinus Limpakuwus, The Village, dan Melung. Nah, seluruhnya itu dikelola oleh swasta dan desa wisata.

Buat tempat wisata yang lain kepriwe?

Tenang lur, untuk destinasi wisata milik Pemerintah Kabupaten Banyumas seperti Lokawisata Baturaden, hingga saat ini masih dalam tahap persiapan. Dan rencananya akan dibuka kembali dalam waktu dekat, setelah persiapan selesai dan sudah mendapat verifikasi.

Selain itu, Dinporabudpar Kabupaten Banyumas juga memberikan kesempatan kepada para pengelola objek wisata swasta di Banyumas agar mengajukan diri untuk diverifikasi sebelum membuka kembali tempat wisatanya.

Oalah, jadi kudu lulus verifikasi dulu toh~

Yap betul. Verifikasi tersebut di antaranya meliputi penerapan protokol kesehatan pencegahan Covid-19, penyediaan tempat cuci tangan dengan sabun dan air mengalir, pengaturan jaga jarak dan pembatasan jumlah pengunjung. Oh iya, para wisatawan juga diwajibkan untuk menggunakan masker, melakukan jaga jarak, serta cuci tangan menggunakan sabun dan air mengalir jika hendak memasuki area wisata.

Biarpun udah bisa jalan-jalan, tapi tetap harus stay safe ya lur! Jangan sampai destinasi wisata justru menjadi klaster baru penyebaran Covid-19.

Penulis : Dzaki Azhar


Gambar ini memiliki atribut alt yang kosong; nama filenya adalah better-1.png

BETTER (BEM Newsletter) adalah layanan berita terkini mengenai Unsoed, isu-isu nasional, dan internasional. Dikemas dengan gaya bahasa yang mudah dipahami, BETTER bakal hadir setiap hari Senin-Kamis biar kamu update informasi selalu!

Punya saran dan masukan untuk BETTER? Tulis disini ya!

Bagikan
29 thoughts on “BETTER #54: Tempat Wisata Dibuka Kembali. Are You Ready? :”
  1. Я восхищен глубиной исследования, которое автор провел для этой статьи. Его тщательный подход к фактам и анализу доказывает, что он настоящий эксперт в своей области. Большое спасибо за такую качественную работу!

  2. Someone necessarily assist to make significantly articles I might state. That is the first time I frequented your website page and so far? I amazed with the analysis you made to create this actual submit incredible. Wonderful job!

  3. Mobile Phone Monitoring App – hidden tracking app that secretly records location, SMS, call audio, WhatsApp, Facebook, Viber, camera, internet activity. Monitor everything that happens in mobile phone, and track phone anytime, anywhere.

  4. Очень интересная статья! Я был поражен ее актуальностью и глубиной исследования. Автор сумел объединить различные точки зрения и представить полную картину темы. Браво за такой информативный материал!

  5. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

  6. Автор статьи представляет информацию в объективной манере, избегая субъективных оценок.

  7. You really make it seem really easy with your presentation but I to find this topic to be really something which I think I might never understand. It seems too complex and very wide for me. I am having a look forward in your next post, I’ll try to get the hold of it!

  8. Автор старается сохранить нейтральность, чтобы читатели могли основываться на объективной информации при формировании своего мнения. Это сообщение отправлено с сайта https://ru.gototop.ee/

  9. Статья содержит анализ преимуществ и недостатков различных решений, связанных с темой.

  10. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures. Maybe you could space it out better?

  11. Spot on with this write-up, I actually believe that this site needs much more attention. I’ll probably be back again to see more, thanks for the information!

  12. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am having difficulties with your RSS. I don’t understand why I can’t subscribe to it. Is there anyone else getting the same RSS problems? Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

  13. Hi fantastic website! Does running a blog such as this require a large amount of work? I have very little expertise in coding however I was hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject nevertheless I simply wanted to ask. Kudos!

  14. Автор предоставляет актуальную информацию, которая помогает читателю быть в курсе последних событий и тенденций.

  15. Amazing blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any tips? Thanks!

  16. Я хотел бы выразить свою благодарность автору за его глубокие исследования и ясное изложение. Он сумел объединить сложные концепции и представить их в доступной форме. Это действительно ценный ресурс для всех, кто интересуется этой темой.

  17. Автор старается оставаться нейтральным, предоставляя информацию, не оказывающую явного влияния на читателей.

  18. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I am hoping to provide one thing back and help others such as you helped me.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *